TaPas for Professionals T4-P

Wat is T4-P?

T4-P creëert een overzicht van jou als professional:

TaPas for Professionals is het basisprofiel. Het is een vertrekpunt voor de filosofie van TaPasCity®. 

Waar vroeger de termen efficiëntie en effectiviteit troef waren in een professionele context, merk je dat door de snelle evolutie van de informatiemaatschappij meer en meer de klemtoon gelegd wordt op talentontwikkeling.

Fundamenteel aan het TaPas for Professionals profiel is de overtuiging dat mensen vanuit hun persoonlijke talenten en inner drive, de dingen altijd beter en sneller zullen doen. 

Maak kennis met een online vragenlijst van 35 schermen, waaruit een persoonlijk profiel naar voren komt. Het profiel spreekt van een deelgebied van de talenten die jouw persoonlijke focus zijn, het spreekt over valkuilen die de toegang naar je talent versperren en het geeft je inzichten in concrete manieren om dagelijks je talenten werkelijk in te kunnen inzetten op de werkvloer. 

TaPas for Professionals is breed toepasbaar in organisaties en kan perfect worden gelinkt aan de andere onderdelen van TaPasCity®. 

Op basis van dit overzicht kan er verder gebouwd worden aan de individuele professionele ontwikkeling. Er wordt ook een berekening gemaakt die resulteert in 3 verschillende clusters van feedback.


TaPas for Professionals T4-PJouw talenten worden bepaald door 5 verschillende deelgebieden: Beeld, Innovatie, Strategie, Operationeel & Inter-Relationeel. Talenten zijn het innerlijk vermogen om op een constructieve manier het verschil te maken binnen een organisatie.

Passie is de innerlijke drijfveer die de energiebron is om deze talenten in te zetten.

De versnellers zijn accelerators die ervoor zorgen dat je op korte tijd je talenten kan inzetten.

Zij vormen clusters van vaardigheden: Analyse, Facilitatie, Coaching, Impact, Resultaatgerichtheid & Constructief Onderscheidend. Vanuit deze versnellers krijg je een idee welke dingen je daadwerkelijk kan “doen” om tot een maximale energiewinst te komen.

De drivers wijzen op een onderliggend controlesysteem van iemands persoonlijkheid.

Het gaat over automatisch gedrag dat je stelt op het moment dat je de perceptie hebt van controleverlies en/of in een stress situatie belandt.
Ze gaan terug op het gedrag dat je als kind hebt ontwikkeld om de aandacht te trekken van jouw ouders of betekenisvolle volwassenen.

Drivers kunnen zowel je talenten versterken (als je in positieve energie zit) als je talenten afremmen. Het laatste gebeurt in stress situaties: de drivers nemen jouw gedrag over en kunnen dus de toegang tot jouw talenten blokkeren.

De drivers zijn: “Be Strong, Be Perfect, Hurry Up, Please Others & Try Hard”.

Wat maakt T4-P uniek?

Het is een vragenlijst die peilt naar de unieke dieperliggende drijfveren van een persoon, gecombineerd met toelichtingen en advies op maakt gemaakt voor elk individu.

Het koppelt informatie terug over jouw talenten, energiewinst en groeipotentieel, maar waarschuwt ook voor functioneren onder stress en risico op burn-out.

Vanuit deze informatie helpt T4-P je een beeld te vormen van je huidige mogelijkheden, en hoe je kan doorgroeien naar de volgende stap in jouw professionele carrière. De vragenlijst werd ontwikkeld vanuit een framework dat volledig wetenschappelijk onderbouwd is, waardoor deze test veel meer is dan een simpele beeldscan.


Wat kan je er mee doen?

Wanneer je als professional vertrouwd bent met je werkomgeving is de T4-P een stevige basis om jouw carrièreplan op te bouwen.

Het zet de werknemer in de “driver’s seat” van zijn of haar professionele loopbaan en vertrekt van de overtuiging dat werknemers vanuit hun talenten de dingen spontaan beter en sneller kunnen doen, waardoor burn-out zal vermeden en bestreden worden.


Voor wie werd het ontwikkeld?

T4-P is een persoonlijkheids- en loopbaanontwikkelingsinstrument met een focus voor de doelgroep van de actieve professional tussen 25 en 70 jaar jong.


evenementen

  • Geen evenementen